top of page

BOGESUNDS SLOTT

Ligger ca 250 m från Vandrarhemmet.

 

Följ med kunniga guider på en 60 minuters tur genom slottet. Lär känna dess orörda interiör från 1600- till 1800-talet med unika tapeter. Hör om slottets ägare och deras intressanta historia fram till Lex Bogesund.


I kapellet hålls under sommaren gudstjänster och konserter men det kan även användas för barndop, bröllop eller begravningar. 


Själva slottet med sin speciella miljö kan hyras för filminspelningar och fotograferingar. Det är också möjligt att hyra slottet för bröllop och andra fester.
I bottenvåningen finns vackra källarvalv och på första våningen en vinterträdgård. 

Nu finns även den s k 1800-talsmatsalen att tillgå. I festsalen överst med sin fantastiska 1600-talsmiljö på det översta planet kan det ordnas fest. 

Kontakta oss för mer info och bokning.

Slottet i vinterskrud.jpg
49083536-eRNfA.jpg
Julmarknad  2023,0.jpg

NATURRESERVAT

 

Vandra/cykla i reservatet - Bogesunds naturreservat - oexploaterad halvö.

En stor halvö med rika natur-, kultur- och friluftsvärden. 
Naturen på Bogesundslandet är varierad och området är småkuperat med blandat barrskog, hällmarker, ädellövskog, ett lindreservat och öppna landskap. Helt säkert finns något här för dig som söker fina naturupplevelser. Området omges nästan helt av vatten men det finns också två sjöar, Dammstakärret och Träsksjön. 


Friluftsliv på Bogesund


Miljön är attraktiv för friluftsliv och bra bad- och fiskemöjligheter finns på flera ställen. Ett tiotal leder och stigar finns att välja på, från 2 km och upp till 12 km året om. Totalt finns omkring 70 km vandringsleder och nästan lika många ridstigar. Vill du gå längre går det att kombinera lederna i all oändlighet. På ett tiotal platser finns vindskydd och grillplatser och gillar du att plocka bär och svamp kommer du säkert hitta vad du letar efter. På vintern finns längdskidspår på Waxholms golfklubb och fina vikar för långfärdskridskor.


Ett trevligt inslag för främjandet av friluftsliv är att från och med 31 maj 2017 är det tillåtet att cykla på flera av lederna. Men kom ihåg att visa varandra hänsyn!

 

Aktuell information om naturreservatet finner du vid någon av de 11 informationstavlor som sitter runt om på Bogesundslandet.
 

Vandringsleder.jpg
Karta_över_Bogesundslandet.jpg

VAXHOLM

 

”Stockholms Skärgårds huvudstad”


Vaxholm ligger ca 5 km från Vandrarhemmet. Det går en buss till Vaxholm ca 300 m från oss. Se vidare på sl.se, buss 681.


I Vaxholms stad bor runt 11 000 människor året runt och många fler om sommaren. Hamnen är Vaxholms hjärta, här shoppas det på affärsgatorna och myllras i caféer och restauranger runt hamnbassängen, där nöjesbåtar, Waxholmbolagets fartyg och vägfärjor till Rindö på andra sidan sundet trängs. Gästhamnen är stor och erbjuder full service, totalt finns plats för 120 båtar.


Ta en promenad in i den idylliska småstaden, ströva genom Norrhamnsområdet med den äldsta bebyggelsen. Shoppa bland Hamngatans alla butiker, titta på torget med det lökkupolsförsedda Rådhuset eller ta en båt till Kastellet och Vaxholms Fästningsmuseum. 

Här finns gott om bra restauranger, mest känt är Waxholms Hotell med anor från slutet av 1800-talet, längst ute på Vaxöns ostliga udde med skärgårdsdoftande utsikt över båttrafiken och Kastellet från matsalen på andra våningen. I ost ligger Rindö där Kustartilleriet hade en stor försvarsanläggning fram till 2005. På Rindö finns också restauranger och en livsmedelsbutik. Hit går en kostnadsfri vägfärja från Vaxholm och bilväg med ytterligare en färja vidare mot Värmdölandet.

Vaxholm.jpg

AKTIVITETER

 

 

Skypark Vaxholm

Skypark är Stockholms största och häftigaste äventyrspark. Skyparken är en rolig och spännande aktivitet där du rör dig uppe i luften mellan träden. Du förflyttar dig mellan plattformar längs banor på olika höjder och med utmanande hinder som balansgång, klättring och ziplines.

Kolla in mer på:

https://skypark.se/

Skolklasser: https://skypark.se/boka-skolklasser/

Kastellet i Vaxholm

Lagaktiviteter är ett perfekt sätt att både lära känna varann och komma varandra närmare. Vi har spännande och roliga aktiviteter som passar oavsett om det gäller teambuilding, en fest, familjeutflykt eller barn på skolresa – och som du garanterat aldrig provat förut!

Kolla in mer på:

https://www.kastellet.com/aktiviteter-for-privatpersoner/

Kajak

Upptäck fantastiska skärgården genom guidade kajaktur. Du kan välja mellan paddla runt Vaxholm och njuta av en fika med lokala produkter eller ta en långsam tur på kvällen i solnedgången. 

För mer information kontakta: Skärgårdens Kanotcenter 08-541 377 90, contact@visit archipelago.se, www.kanotcenter.com

Segla

Blås liv i konferensen! Segling är en av de mest gruppstärkande aktiviteter man kan tänka sig. Alla kan aktivt delta utan tidigare erfarenhet; skota, navigera och styra mot gemensamma mål.  

För mer information kontakta: Out Seglings Evenemang AB, 08-618 00 80, out@out.se, www.out.se

Fiska

Välj mellan en halvdag eller en heldag med fisket. After Work Fiske - vår populäraste produkt. Arbeta en dryg halvdag och styr sedan kosan ut i skärgården med ett par timmars sportfiske. Under den ljusare och varmare delen av året fiskas främst abborre och gädda. När vattnen kommer ner i under 11 grader så går havsöringen till. På dessa turer kör vi mest spinnfiske som metod, säg till om du är nyfiken på någon annan metod. För mer information kontakta: Catch & Relax AB, 08-544 91320, 070-5560952

info@catchrelax.se, www.catchrelax.se 
 

ggs.jpg
Bild OUT.jpeg
Fiskevent_Skärgården_Sol_Catch_&_Relax
bottom of page