• Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

Bogesunds Vandrarhem & Konferens

info@bogesundsslottsvandrarhem.se

 

Compagnie de Soleil AB

Org.nr: 55 65 46-9961

Per Brahes väg 1, 185 93 Vaxholm

Med reservation för eventuella felskrivningar och ändringar.

Senast uppdaterad 2019-03-24

KAJAKPAKET

 I samarbete med Vaxholms brygghus- ett outdoorföretag specialiserat på paddling och vandring erbjuder vi 
UTBILDNING I ATT PADDLA HAVSKAJAK


Under två dagar deltar du i utbildningen, äter gott och sover på STF Bogesunds vandrarhem. Du får även ta del av spännande historier om innevånarna på slottet och om vikingarna som bodde här för 1000 år sedan. Under paddlingen, där du får grunderna under första dagen av erfaren och certifierad havspaddlare. 
Dag två tar vi en längre tur då befinner du dig mitt i innerskärgårdens natur med ett rikt fågelliv och med lite tur ser vi både havsörn och fiskgjuse.


Vi möts på STF/Bogesunds vandrarhem där vi samlas runt en fika och presenterar dygnet samt introduktion av kursen, lunch serveras.
Ni avslutar första dagen med bastubad & en god middag och bor bekvämt på vandrarhemmet. Dag 2, serveras frukost och färdigt lunchpaket till turen. 

Deltagare: Minst 3 personer 
Tider: Start kl 10.00 första dagen/ avslutning kl 15.00 andra dagen.  
Kostnad: 2.965:-/ person 
I priset ingår:
· Handledning/guide
· En natt i 2-bädds vandrarhemsrum
· Sänglinne
· Handduk
· Samtliga måltider
Avbokning kan ske fram till 7 dygn innan ankomst. Därefter sker ingen återbetalning av erlagt belopp.
 

Under 2019 ges kajakpaket på förfrågan i grupper om minst 3 personer.

CAFÉ PARKVILLAN

Parkvillan uppfördes år 1895 för att inrymma slottets trädsgårdsmästare. Idag kan vi erbjuda dig ett kafé med utsökta bakverk, smörgåsar och sopplunch, endast ett stenkast från skärgårdsstaden Vaxholm och pulsen i Stockholm. Självklart är allt hemlagat och av högsta kvalitet!

Kom och njut av varm soppa, nybakat bröd, goda smörgåsar och härliga bakverk.

 

För aktuella öppettider och kontakt;

www.cafeparkvillan.se 

Parkvillan lämpar sig också alldeles utmärkt för stilla middagar och exklusiva konferenser där du kanske tar med dig ledningsgruppen ut för att få vara i avskild, unik miljö. Hör av dig för mer info!

VANDRA I RESERVATET

I samarbete med Vaxholms brygghus - ett outdoorföretag specialiserat på paddling och vandring erbjuder vi ”VILDMARKSTUREN”.


Vildmarksturen på Bogesund i Vaxholms kommun, är en heldagsrundvandring på ca 15 kilometer. Du kommer att vandra långa sträckor efter vattnet och se den fantastiska naturen bara ett stenkast från Sveriges huvudstad! Här finns det ett rikt djur- och fågelliv.

 

Rådjur, räv, hare, bäver och vildsvin är rikligt förekommande och spåren efter dessa djur finner vi runt om i terrängen. Till detta kommer älg, varg och lodjur som setts i vissa skogsområden. Rovfåglar och då speciellt havsörn och fiskgjuse ser vi dagligen. Vi vandrar också på platser som bebotts av vikingar och du kan då se runstenar och får en beskrivning av bosättningarna för 1000 år sedan. Givetvis berättar vi också valda historier om Bogesunds slott och dess slottsinvånare.


Vi rastar på ett par tre ställen under turen och erbjuder då matsäckspaket eller matlagning i naturen. Vi möts på STF/Bogesunds vandrarhem där vi samlas runt en fika och presenterar dygnet. 
Du bor bekvämt på vandrarhemmet och vandringen utgår därifrån . Ni avslutar dagen med bastubad & en god middag. Andra dagen serveras frukost och därefter hemfärd. 


Deltagare: Minst 3 personer
Cirkatider: 09.00-16.00
Kostnad: 2.395:-/ person 
I priset ingår:
· Handledning/guide
· En natt i 2-bädds vandrarhemsrum
· Sänglinne
· Handduk
· Samtliga måltider


Avbokning kan ske fram till 7 dygn innan ankomst. Därefter sker ingen återbetalning av erlagt belopp.

Under 2019 ges vandringspaketet på förfrågan i grupper om minst 3 personer.